Naleśniki z gulaszem

naleśniki z gulaszem na obiad
  • Data publikacji: 08.09.2021
  • 10 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Gulasz

Składniki

  • 75 g cukinii,
  • 75 g buraków pieczonych,
  • 35 g pora,
  • 35 g cebuli czerwonej,
  • 3 g czosnku,
  • 35 g cebuli perłowej,
  • 65 g kapusty kiszonej,
  • 45 g oliwek zielonych,
  • 35 g koncentratu pomidorowego,
  • 20 g masła,
  • 30 ml oleju rzepakowego,
  • 150 g ProZero*,
  • 1 g liści laurowych,
  • 1 g ziela angielskiego,
  • pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania

Warzywa pokroić w kostkę, oliwki w plastry, kapustę posiekać. Do rozgrzanego garnka średniej wielkości wlać olej, dodać masło, cebulę czerwoną, czosnek i przesmażyć. Następnie dodać buraki, pora, cukinię, oliwki, cebulkę perłową i całość chwilę smażyć. Na koniec dodać koncentrat i wymieszać składniki. Po chwili dodać kapustę i wymieszać. Wlać ProZero i dodać przyprawy. Całość gotować przez około 10 minut, doprawić solą i pieprzem.

Naleśniki

Składniki

  • 80 g mąki Glutenex,
  • 5 g soli,
  • 3 g ziół prowansalskich,
  • 100 ml ProZero*,
  • 5 g masła,
  • 40 ml oleju rzepakowego,
  • 60 g sera PKU.

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, dodać sól, zioła i wymieszać. Dodać ProZero i roztopione masło. Wymieszać na gładką masę, aby nie było grudek. Rozgrzać patelnię teflonową, dodać odrobinę oleju i równomiernie na całej patelni rozlać ciasto. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Po wystudzeniu zwinąć z warzywami przygotowanymi na gulasz. Na wierzchu posypać serem. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Wystudzić i przełożyć do lunch boxa.

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

PolecaMy

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.