Pasta z brokuła

krem z brokuła
  • Data publikacji: 01.07.2019
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 285 g brokuła;
  • gałka muszkatołowa;
  • 15 g koperku;
  • 1 łyżka soku z cytryny;
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania

1. Brokuł oczyścić i podzielić na różyczki. Gotować we wrzątku przez 5 minut. Odlać i bardzo dobrze wysuszyć.
2. Po wystygnięciu brokuł zblendować z przyprawami na gładką masę. Na koniec dodać posiekany koperek.

Wartość odżywcza

Energia
Białko g
Fenyloalanina
80,85 8,19 370,14

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.