Sałatka Caprese PKU
- Data publikacji: 05.11.2020
- 10 min
Składniki
- 4 - 5 sztuk pomidorków,
- 5 plastrów mozzarelli VIOLIFE,
- garść świeżej bazylii,
- 5-7 oliwek,
- 3 łyżki octu balsamicznego,
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek,
- szczypta soli i pieprzu.
Sposób przygotowania
Pomidory kroimy w cząstki. Układamy na talerzu warzywa oraz bazylię. Dodajemy wcześniej pokrojoną mozzarellę VIOLIFE i posypujemy papryką. Całość polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Posypujemy solą i pieprzem.
Wartość odżywcze
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Pomidorki koktajlowe |
|
|
|
|
Ser mozarella Violife |
|
|||
Garść świeżej bazylii |
|
|||
Oliwki |
|
|||
Ocet balsamiczny |
|
|||
Oliwa z oliwek |
|
|||
Szczypta soli |
|
|||
Pieprz |
|
|||
SUMA |
|
Smacznego!