Warzywne Spring Rolls
- Data publikacji: 20.12.2019
- 5 min
Składniki
- kilka liści sałaty,
- marchewka,
- papryka,
- świeży ogórek,
- czerwona cebulka,
- cukinia,
- ulubiony sos PKU.
Sposób przygotowania
Warzywa obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w cienkie słupki. Liście sałaty myjemy i delikatnie osuszamy na serwetce lub ręczniku papierowym. Słupki warzywne i pokrojoną w piórka cebulkę umieszczamy w środku liścia sałaty. Zawijamy na spring rollsy. Układamy na talerzu i podajemy z ulubionym sosem lub pikantną oliwą z oliwek.
Wartość odżywcza
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Sałata |
|
|
|
|
Marchew |
|
|||
Papryka |
|
|||
Ogórek |
|
|||
Cebula czerwona |
|
|||
Cukinia |
|
|||
Oliwa z oliwek* |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!