Jesienna zupa

jesienna zupa na obiad
  • Data publikacji: 29.10.2020
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 200 g dyni,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 małego pora,
  • 500 g marchewki,
  • 300 g ziemniaków,
  • 700 ml bulionu jarzynowego,
  • łyżeczka kurkumy.

Sposób przygotowania

W garnku podsmażyć cebulę na oliwie. Następnie - dodać pokrojony na plasterki czosnek, a za chwilę umytego i pokrojonego na plasterki pora. Dodać obraną i pokrojoną na cienkie plasterki marchewkę, a także obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz dynię. Doprawić warzywa solą. Zalać gorącym bulionem, dodać przyprawy i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować ok. 15 minut. Zmiksować na krem.

Wartość odżywcze

 
* brak wartości odżywczych w tabelach
Jesienna zupa
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Dynia
200
34,6
1
40,5
Oliwa z oliwek
10
Cebula
100
Czosnek
5
Por
70
Marchew
500
Ziemniaki
300
Bulion warzywny
700
Kurkuma (1 łyżeczka)*
2
Suma
1887

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.