Zimowa zupa jarzynowa
- Data publikacji: 24.01.2020
- 5 min
Składniki
- warzywny bulion,
- kalafior,
- szpinak w liściach,
- marchewka,
- cukinia,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania
Kalafior dzielimy na różyczki, marchewkę dzielimy na 3 centymetrowe kawałki, tak samo cukinię. Liście szpinaku myjemy. Zagotowujemy gotowy bulion warzywny i wrzucamy do niego warzywa. Dusimy do zmięknięcia warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wartość odżywcza
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Bulion warzywny |
|
|
|
|
Kalafior |
|
|||
Szpinak |
|
|||
Marchew |
|
|||
Cukinia |
|
|||
Sól* |
|
|||
Pieprz* |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!