Krokiety z ryżu nadziewane serem cheddar

krokiety z ryżu na obiad
  • Data publikacji: 24.02.2022
  • 5 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 100 g ryżu n/białkowego, białego PKU
  • 15 g natki pietruszki
  • sól, pieprz czarny do smaku, wg uznania
  • 100 g bułki tartej n/białkowej PKU
  • 80 g ProZero
  • 20 g mąki n/białkowej PKU
  • 60 g sera cheddar vegan blok PKU 60 g
  • olej rzepakowy tłoczony na zimno do usmażenia krokietów

Sposób przygotowania

Ugotuj ryż na gęsto, tak aby się skleił. Dodaj sól, pieprz i natkę pietruszki i wymieszaj. Mąkę PKU wymieszaj z ProZero. Ser pokrój na małe kawałki. Uformuj placek z ryżu, na środek nałóż ser i zamknij, formując krokiety. Obtocz krokiety w bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu ok. 5 minut, do uzyskanie złotego koloru.

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.