Krokiety z ryżu nadziewane serem cheddar
- Data publikacji: 24.02.2022
- 5 min
Składniki
- 100 g ryżu n/białkowego, białego PKU
- 15 g natki pietruszki
- sól, pieprz czarny do smaku, wg uznania
- 100 g bułki tartej n/białkowej PKU
- 80 g ProZero
- 20 g mąki n/białkowej PKU
- 60 g sera cheddar vegan blok PKU 60 g
- olej rzepakowy tłoczony na zimno do usmażenia krokietów
Sposób przygotowania
Ugotuj ryż na gęsto, tak aby się skleił. Dodaj sól, pieprz i natkę pietruszki i wymieszaj. Mąkę PKU wymieszaj z ProZero. Ser pokrój na małe kawałki. Uformuj placek z ryżu, na środek nałóż ser i zamknij, formując krokiety. Obtocz krokiety w bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu ok. 5 minut, do uzyskanie złotego koloru.