Pęczek botwinki z buraczkami
- Data publikacji: 04.08.2022
- 10 min
Składniki
- 1 mango,
- 80 g Violife Le Rond Smak Camembert,
- 1 łyżka miodu,
- 2-3 łyżki oliwy extra vergine,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- sól, pieprz do smaku.
Wykonanie
Umyć botwinkę, odciąć buraczki, wrzucić je do wrzątku i gotować ok. 15 minut, w zależności od wielkości. Wyłowić z wody, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Najładniejsze liście botwinki posiekać razem z łodyżkami. Doprawić solą, pieprzem i łyżeczką oliwy i przełożyć do salaterki. Dodać buraczki, pokrojone mango i pokrojony Violife. Wymieszać składniki sosu - oliwę, sok z cytryny oraz syrop klonowy lub miód i polać całość.
Smacznego!