Pęczek botwinki z buraczkami

Przepis na pęczek botwinki z buraczkami
  • Data publikacji: 04.08.2022
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 1 mango,
  • 80 g Violife Le Rond Smak Camembert,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2-3 łyżki oliwy extra vergine,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • sól, pieprz do smaku.

Wykonanie

Umyć botwinkę, odciąć buraczki, wrzucić je do wrzątku i gotować ok. 15 minut, w zależności od wielkości. Wyłowić z wody, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Najładniejsze liście botwinki posiekać razem z łodyżkami. Doprawić solą, pieprzem i łyżeczką oliwy i przełożyć do salaterki. Dodać buraczki, pokrojone mango i pokrojony Violife. Wymieszać składniki sosu - oliwę, sok z cytryny oraz syrop klonowy lub miód i polać całość.

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.