Domowa marmoladka z jabłek
- Data publikacji: 01.07.2019
- 10 min
Składniki
- 4 jabłka,
- mały banan,
- brzoskwinia z puszki,
- cynamon,
- cukier waniliowy.
Sposób przygotowania
Obrać jabłka i banana. Wszystko, razem z brzoskwinią, pokroić w małą kostkę i wrzucić do garnka. Podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Kiedy owoce wypuszczą sok i zaczną przybierać postać marmoladki – dodać szczyptę cynamonu i cukru do smaku.
Podawać na gorąco lub na zimno.
Wartość odżywcza
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Jabłko |
|
|
|
|
Banan |
|
|||
Brzoskwinia z puszki |
|
|||
Cynamon |
|
|||
Cukier waniliowy |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!