Korma warzywna z chlebkiem naan
- Data publikacji: 25.06.2020
- 5 min
Składniki
- 2 łyżeczki oleju roślinnego,
- 100g cebuli posiekanej,
- 1 zielone chilli bez pestek posiekane,
- 1 ząbek czosnku posiekany,
- 100g słodkich ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę,
- 100g cukinii pokrojonej w kostkę,
- 100g papryki pokrojonej w kostkę,
- 2 sztuki ziaren kardamonu,
- ½ łyżeczki kuminu mielonego,
- ½ łyżeczki kolendry mielonej,
- 1 łyżeczka kurkumy,
- 75ml ProZero,
- 150g kokosowego jogurtu.
Przygotowanie
Rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę, chili, czosnek, słodkie ziemniaki, cukinię i smaż przez 5 minut. Dodaj ziarna kardamonu, mielony kminek, mieloną kolendrę i mieloną kurkumę. Gotuj przez kolejne 5 minut, aż warzywa będą miękkie. W osobnej misce wymieszaj ProZero, jogurt kokosowy i dodaj do patelni z warzywami. Gotuj na małym ogniu przez 1 minutę. Zdejmij z ognia i podaj.
Wartości odżywcze
|
|
|
Energia (kcal) | 2 026,72 | 506,68 |
Białko (g) | 12,51 | 3,12 |
Fenyloalanina (mg) | 579,43 | 144,85 |
Smacznego!