Naleśniki z gulaszem
Lista składników:
-
Gulasz
-
75g
cukinii
-
75g
buraków pieczonych
-
35g
pora
-
35g
cebuli czerwonej
-
3g
czosnku
-
35g
cebuli perłowej
-
65g
kapusty kiszonej
-
45g
oliwek zielonych
-
35g
koncentratu pomidorowego
-
20g
masła
-
30ml
oleju rzepakowego
-
150g
ProZero
-
1g
liści laurowych
-
1g
ziela angielskiego
-
sól i pieprz
-
-
Naleśniki
-
80g
mąki Glutenex
-
5g
soli
-
3g
ziół prowansalskich
-
100ml
ProZero
-
5g
masła
-
40ml
oleju rzepakowego
-
60g
sera PKU
-
Sposób przygotowania:
Gulasz
Warzywa pokroić w kostkę, oliwki w plastry, kapustę posiekać. Do rozgrzanego garnka średniej wielkości wlać olej, dodać masło, cebulę czerwoną, czosnek i przesmażyć. Następnie dodać buraki, pora, cukinię, oliwki, cebulkę perłową i całość chwilę smażyć. Na koniec dodać koncentrat i wymieszać składniki. Po chwili dodać kapustę i wymieszać. Wlać ProZero i dodać przyprawy. Całość gotować przez około 10 minut, doprawić solą i pieprzem.
Naleśniki
Do miski wsypać mąkę, dodać sól, zioła i wymieszać. Dodać ProZero i roztopione masło. Wymieszać na gładką masę, aby nie było grudek. Rozgrzać patelnię teflonową, dodać odrobinę oleju i równomiernie na całej patelni rozlać ciasto. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Po wystudzeniu zwinąć z warzywami przygotowanymi na gulasz. Na wierzchu posypać serem. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Wystudzić i przełożyć do lunch boxa.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)