Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Porcje: 2

Lista składników:

    • 5ml

      oleju roślinnego

    • 50g

      pokrojonej w plasterki cebuli

    • 50g

      pokrojonego w kosteczkę mixu papryk

    • 100g

      pokrojonych w ćwiartki pieczarek

    • 50g

      drobno pokrojonego selera

    • 1

      zmiażdżony ząbek czosnku

    • 30g

      przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych

    • 2

      łyżki przecieru pomidorowego

    • 1

      łyżeczka suszonej bazylii

    • 1

      łyżeczka suszonego oregano

    • 100g

      pokrojonych w kosteczkę pomidorów

    • 100ml

      bulionu

    • 10g

      żółtego sera niskobiałkowego

    • 300ml

      wody

    • 90g

      makaronu do spaghetti niskobiałkowego

Sposób przygotowania:

  1. Na dużej patelni rozgrzej olej.
  2. Dodaj dynię, cebulę, paprykę, pieczarki, seler, czosnek, pomidorki koktajlowe i przecier pomidorowy i smaż 5 minut aż warzywa się zarumienią.
  3. Wymieszaj z bazylią i oregano i smaż minutę.
  4. Dodaj pomidory i bulion i duś. Niech danie się dusi na małym ogniu około 10 minut.
  5. Jednocześnie w garnku zagotuj wodę na makaron i ugotuj go z instrukcją podaną na opakowaniu.
  6. Makaron podziel na 2 porcje, podaj z sosem bolognese i startym żółtym serem niskobiałkowym.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.